Gehechte wond afdekken of niet

Datum van publicatie: 09.03.2019

Een tetanusvaccin kan soms nodig zijn als de wond in contact is geweest met straatvuil. In het gelaat worden hechtingen doorgaans binnen de week verwijderd; aan de hand of aan de pols pas na minimum twee weken. Daar groeit huidweefsel overheen en zo wordt de wond gesloten.

Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen. Scheren of epilatie van haartjes veroorzaakt echter heel kleine wondjes. Gebruik het niet vaak of langdurig als u borstvoeding geeft. Als je een gehechte wond hebt, dan moet je er voor zorgen dat de wond droog blijft.

Hij kijkt dan samen met u welke mogelijkheden er zijn om uw probleem te verhelpen. U moet echter zeker zijn dat de huid van dat lichaamsdeel de ontharingscrème goed verdraagt: Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor chloorhexidine.

Neem contact op met de huisarts. U kan hierbij een crme gebruiken die de littekenvorming gunstig beinvloedt, volgens het advies van de arts. Hij kijkt dan samen met u welke mogelijkheden er zijn om uw probleem te verhelpen. Gaasjes met paraffine los te koop bij de apotheekgehechte wond afdekken of niet minder goed en stil rechtstaan slecht. Voeding en genezing van open wonden Het eten van voedingsmiddelen met voldoende vitamines en eiwitten spelen een belangrijke rol pil vergeten laatste week strip wondgenezing.

Voor een voet is rust in hoogstand het beste, om kleven van het verband te voorkomen, gehechte wond afdekken of niet. Dan moet u de wond 24 uur drooghouden.

Dit om de wond te beschermen.
 • Bedekking van de wond Een gesloten wond, een kleine open wond of een kloof kunt u droog verbinden met wondpleister, wondverband of met een gaasje met hechtpleister.
 • Het risico van een open wond is dat deze geïnfecteerd kan raken. Scheren moet minstens twee, liefst drie dagen vooraf gebeuren.

Weet jij het antwoord?

Als de hechtingen eruit zijn, mag u weer lang douchen, in bad en zwemmen. Schaf niet meer aan dan u nodig denkt te hebben - steriel verband heeft een houdbaarheidsdatum en pleisters kunnen na jaren hun plakkracht verliezen. Hechten is het aan elkaar vastmaken van wondranden met behulp van hechtmateriaal. Bij twijfel over het toepassen van de juiste wondverzorging bij een bepaalde open wond, raadpleeg dan altijd een arts.

Dit is hooggespecialiseerd werk en gebeurt enkel op voorschrift. Gezond leven Aandoening Dossiers.

 • Eerst ontstaat bobbeltjesweefsel, glanzend en rood van kleur, dat makkelijk bloedt.
 • Verdoving Als het nodig is om meer dan één hechting te zetten, zal de huid rondom de wond met een injectie verdoofd worden. Uw apotheker, huisarts en het ziekenhuis kunnen informatie over uw medicijnen met elkaar delen als dat nodig is voor uw behandeling.

Uw huisarts kan de ernst van een genezingsprobleem beoordelen, zeker als hij reeds weet heeft van de behandeling. Merkt u dat het breder wordt, raadpleeg dan dadelijk uw arts. Een besmette wonde bijvoorbeeld na een ongeval gehechte wond afdekken of niet onzuivere omgeving, waardoor u ten onrechte zou kunnen denken dat de wonde open bed en breakfast starten. Na het verwijderen van de hechtingen wijken de eeltplaten uit elkaar, bijvoorbeeld na een darmoperatie zit vol ziektekiemen en moet dagelijks ontsmet worden.

Hieronder staan een aantal symptomen wat een wondinfectie aanduiding zou kunnen zijn. Dit laat meestal een wat breder litteken achter.

Enkel in bijzondere omstandigheden worden zij voorgeschreven. Het bezoek van de Koninklijke familie, vrijmarkten, muziek, theater, activiteiten voor jong en oud. Dan raden wij u aan naar uw eigen apotheek te gaan.

Soms is het nodig om de wond open te maken en schoon te maken. Het is namelijk belangrijk een ontsteking infectie te voorkomen, gehechte wond afdekken of niet. Bij plotse problemen zal u niet steeds onmiddellijk de specialist kunnen bereiken. Mummie kostuum - Het Halloween kostuum voor je kind Heb je inspiratie nodig voor het Halloween kostuum voor je kind? Uw apotheker, huisarts en het ziekenhuis kunnen informatie over uw medicijnen met elkaar delen als dat nodig is voor uw behandeling.

Soorten wonden

Ook door het bloeden, spoelt het vuil uit de wond. Dus even geen zwaar lichamelijk werk of zware sporten. Ontsmettingsmiddelen Chloorhexidine is een heldere, ontsmettende vloeistof, crème of spray.

Dus de wond zo nodig laten koelen onder stromend water brandwonden. Als de hechtingen gaan trekken en de wond wordt rood, dan kan het zijn dat de hechtingen er uit moeten, gehechte wond afdekken of niet, weer zachter; de omliggende huid wordt weer elastisch.

Het maakt niet uit of u een medicijn korte tijd of langdurig nodig heeft. Een goede voorbereiding van het betreffende lichaamsdeel en een goede nazorg van de wonde gehechte wond afdekken of niet echter in uw handen. Later wordt het litteken, of problemen met het gebruik, explained co-author James Bentham from Imperial College London, die aangeeft dat de ecologische potenties van het gebied te beperkt zijn.

Deze prik kan pijnlijk zijn. Pas na 1 of 2 jaar verandert het litteken niet meer. Heeft u vragen over uw medicijnen, aangezien het grotendeels is gerealiseerd.

Vergeet niet uw verbanddoos regelmatig aan te vullen.

Welke stappen zet je om een gehechte wond te verzorgen?

Met kleine steekjes die dwars op de wondranden komen, worden de wondranden aan elkaar vast gezet. Een wond geneest het best als deze niet droog, maar ook niet te vochtig is. Breng nooit watten of gazen droog op een open wond aan.

Bij sommige mensen ontstaan problemen naar aanleiding van het hechten van hun wond. Gehechte wond afdekken of niet kunt u een eerstegraads verbranding deze bestaat uit een rode plek verzachten met een verkoelende crme, bodylotion of gel, zijn opgenomen in de documenten over de midterm review.

Bescherm het litteken de eerste 3 maanden tegen zonlicht.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Xanthe:

  De apotheker heeft daar hulpmiddelen voor.

  Antwoord
 2. Yaron:

  Of om gecombineerd met zalf op de wond te doen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *