Bosch en duin udenhout afgebrand

Datum van publicatie: 09.03.2019

Wie zou de verrader zijn? Ja het is zo, de Duitsers zijn weg en wij zijn vrij.

Om 10 minuten voor zes kregen we nog bezoek van twee Engelse jagers. De ene ontploffing na de andere volgde. We hebben met enige ceremonie de vlag uitgestoken. Deze aan de historische 'Route du Napoleon' gelegen locatie, dateert van en werd in volledig herbouwd. Ook bij ons kwamen ze. In de verte richting Oisterwijk kunnen we de lichtkogels zien hangen.

Wel was het geschut duidelijker te horen.

Thans met zwaar en licht afweergeschut plus artillerie. Drimble, weer niks te zien. De andere dag donderdag 14 september ging het beter. Even kijken, het gedonder van de kanonnen begint weer, volgens de geruchten welke kant gingen ze dan nu uit.

Breda was in Engelse handen, bosch en duin udenhout afgebrand, beheers het nieuws Mobiele versie Welke info heeft Drimble. De Engelse schijnen zich terug getrokken te hebben in hun stellingen bij Turnhout.

 • Grote viermotorige, en vele met een aanhangend zweefvliegtuig.
 • En hoe zullen de burgers het daar maken?

Maak kennis met Landgoed Bosch en Duin

Dit zijn vragen die ons beangstigen, ons lusteloos en moedeloos maken. Behalve de geruchten waarin we niet meer geloven is er geen nieuws. Een trein passeerde nog en we waren blij dat het zo goed afliep. Gefietst wordt er weer veel gedaan. Bij Ties een lekkere kop koffie gedronken. Engelse vliegtuigen kwamen en gooiden lichtkogels af.

 • Het is kwart over zes
 • De Engelsen zenden met haast versterkingen naar dat front.

Er waren wapens gevonden in de werkplaats van Appels waar W. We hebben hier in de kelder nog een Rozenhoedje gebid. De ene wagon na de andere en de ontploffingen waren niet van de lucht, bosch en duin udenhout afgebrand.

We dachten we zijn er weer door. We kunnen geen bevestiging van de geruchten krijgen en gaan kijken durven we niet. Daar we met voldoende EHBO ers waren was vlug aan het verzoek te voldoen.

Eerlijk frater, felle donderslagen waren maar kinderrammelaars in vergelijking met dat geweld.

Wij houden rekening met iedereen

Vanmiddag is de duin van moffen gezuiverd. Na 10 uur lieten zich de eerste ontploffingen horen. Van het front weinig nieuws. Er zijn er ook vreemde, Engelse?

Dat dit bericht grote schrik teweeg bracht laat zich begrijpen. Het was meest oorlogsmateriaal en daar kunnen mooiste cabrio routes nederland mensen al niet heel veel mee aanvangen. De zorgen voor de winter. Een dode, twee bosch en duin udenhout afgebrand die zich in hun bloed lagen te wentelen vol pijn en benauwenis?

We dachten we zijn er weer door.

Een brief waarin ik u ga vertellen over de belevenissen van de laatste weken. Zijn rede was mooi en indrukwekkend. De motor weigerde echter en na twee uur prutsen kon hij pas rijden. De Duitsers behoefden maar fietsen uit Udenhout te hebben, zij begonnen dus op straat alles wat rijbaar was op te vorderen. Dan het zangkoor met het vaandel.

De Duitsers zouden tussen Eindhoven en Nijmegen doorgebroken zijn en kans gezien hebben troepen naar Duitsland over te brengen. In de verte fluit nog een trein.

Het gevolg; twee licht gewonden, bosch en duin udenhout afgebrand. Berichten die ons om beurten verontrusten en gerust stellen. Ook langs de wegen zijn vele bomen tegen de grond gegaan voor wegversperringen.

Deze brand was gauw geblust en de burgers aan het ruimen. In de duinen wordt nog gevochten. Specifiek op zoek naar Burgernet-meldingen, klik hier. Het grote dat te vermelden is; Antoon Dekkers is vanmorgen begraven.

Restaurants per plaats

Vanwege het ongeluk is de rechterrijstrook De bedaardheid in hun optreden. De weken tot een maand en toch blijft alles hier hetzelfde.

Verder geen nieuws, angst is geen nieuws.

Het is duidelijk dat het front aanmerkelijk is opgeschoven. Gisteravond om 8 uur was er een zware slag. We schrokken op het laatst niet meer.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Mukaddes:

  Ik zal u het een en het ander in de vorm van een dagboek vertellen.

  Antwoord
 2. Dewika:

  De aan het station geparkeerde trein was in brand geschoten.

  Antwoord
 3. Amber:

  Vermoedelijk is deze manoeuvre voor in stelling brengen van afweergeschut aangezien.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *